Intervju med Ane Gustavsson


Deprecated: implode() [function.implode]: Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /var/www/singit.nu/karlstadmusik.se/wordpress/wp-content/themes/noo-wemusic/functions_custom.php on line 614

Ane är uppväxt i Tønsberg (söder om Oslo) började spela violin när hon var 9 år och bytte till viola när hon var 17 år. Efter gymnasiet så vill hon bli illustratör och sökte samtidigt Konsthögskolan och Musikhögskolan i Oslo. Hon kom inte in på konsthögskolan men till hennes överraskning kom hon in på musikhögskolan. Vilket hon tacksam för idag, för att hon fick spela så mycket fantastisk musik med bland annat Göteborgs Symfoniker & Det Norske Kammerorkester och samtidigt få syssla med hennes intresse, teckningen.

Som fast anställd musiker i Göteborg så kände Ane att hon fick tid till att odla sin teckning. Hon gick till Barn- och ungdomsproducenten i Konserthuset och frågade om hon fick teckna till Göteborgs Symfonikers barnprojekt.
Senare så började Ane att samarbeta med författaren Christine Falkenland som redan var känd för sina romaner och tillsammans så gjorde de tre böcker.
Den tredje boken som heter ”Josefs resa” fick Lennart Hellsing se och frågade om Ane ville illustrera hans senaste text ”Lillebror och natten” som kom ut 2009.

I Göteborg så tecknade hon en ”Pixibok” om orkesterns instrument spelade av pingviner som gavs bort till barn som besökte Konserthuset. Boken blev väldigt populär och idéen om att göra större bok växte fram.

Idag så undervisare Ane i viola på Musikhögskolan Ingesund och tecknar böcker på sitt kontor vid torget i Arvika. Hon bor vid sjön Racken med sin man Johannes, som jobbar som dirigent och har spelat in skivan som följer med boken tillsammans med Göteborgs Symfoniker, och deras två söner Herman 5 år och Jens snart 4 år.

 

Ane kommer att sälja och signera böcker före och efter konserten.