Vårvinterfestival! 8 – 22 mars

Vi tyckte det blev lite extra festligt att vi fick i hop så många fina program under så kort tid. Så vi beslöt att det fick bli en Festival. Inom loppet av två veckor blir det fyra konserter som är lite extra. Carl Axel Dominique – Annika Skoglund, Hans Fagius, Kung David, Roland Pöntinen. För att göra det enkelt erbjuder vi vår publik att köpa en
”Passpartoubiljett” till dessa fyra konserter för endast 500 kronor.  (Samma rabatt som om man är medlem).  När det är festival vill man ju att det ska vara lite extra festligt! Vi har precis börjat planera, men håll utkik. Det kommer att hända en hel del.
Passa på och frossa i bra musik under två veckor. Här är konserterna:

HansFagius

Nya orgeln i Domkyrkan är unik. I händerna på orgelprofessorn Hans Fagius blir den ett universum av konstmusik. Allt ifrån det kammarmusikaliska till det symfoniska. Allt i ett instrument!

Ingår i Vårvinterfestival!

Carl-AxelDominiqu…

Musorgskij – Messiaen
Olivier Messiaens sångcykel ”Harawi – Chant d’Amour et de Mort”. Tolv sånger om kärleken och döden samt Musorgskijs ”Barnkammaren” Två av Sveriges främsta och mest mångsida musiker Carl Axel Dominique piano och sopranen Annika Skoglund ger sig  i…

LeRoiDavid?…

Kung David. Vi minns honom från söndagsskolan. Men vem var han? Psalmdiktare, krigare, intrigmakare, kärlekstörstande… Arthur Honeggers stora oratorium från 1922 ger kanske bilden av en av Gamla testamentets största gestalter. För första gången på svenska i Hervor Svenonius…

RolandPöntinen

Församlingssalen fylldes till bristningsgränsen när Pöntinen spelade här senast. Säkert blir det likadant i år när mästerpianisten spelar upp i musik av Beethoven Sonat No.26 Ess-dur, Chopin Fantasi i f-moll, Debussy Images, Fauré Nocturne i ciss-moll samt Kreisler/Rachmaninov…