Bach


Deprecated: implode() [function.implode]: Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /var/www/singit.nu/karlstadmusik.se/wordpress/wp-content/themes/noo-wemusic/functions_custom.php on line 614

Bachstaty i Leipzig

Domkyrkoorganisten Hans Nordenborg har samlat Karlstads Motettsällskap och valt ut några av Johann Sebastian Bachs vokalverk.  Bland annat Motetten Jesu Meine Freude för femstämmig kör. Ett av Bachs mest älskade körverk. Lobet den Herrn samt instrumentalmusik av Bach står också på programmet. Karlstad Barock med ledaren Magnus de Verdier medverkar också.

Motettsällskapet har hört till Domkyrkan alltsedan 1940-talet då Olle Ljungdahl tillsammans med den danske dirigenten Mogens Wöldike bildade kören. Efter Ljungdahl kom Yngve Sirén som dirigent och förde den vidare med allt större oratorier och passioner. Örjan Andersson var domkyrkoorganist under en period innan Hans Nordenborg tog över.

Nu leder han den ärevördiga kören i lång och fin tradition.