Violin Piano Brahms Ravel

Mångsidiga stämledaren i andrafiolen i Kungliga Filharmonikerna Amus Kerstin Andersson tillsammans med Bengt Åke Lundin piano. Hon har en omfattande verklista på sin repertoar och konsertformerna är blandade. Amus Kerstins bredd och mångsidighet har kommit fram på många olika sätt vid sidan av orkesterspelet, bland annat i form av en rad gränsöverskridande föreställningar i samarbete med exempelvis pianisten Elisabeth Boström  och sångaren Håkan Hagegård. Här i ett klassiskt skönt kammarmusikprogram.  Johannes Brahms Sonat nr 1 G Dur,  Maurice Ravel Sonat G Dur samt Béla Bartóks Rumänska danser. Bengt Åke Lundin är en av våra mest mångsidiga kammarmusiker som gärna ackompanjerar såväl romanssångare eller som här  Amus Kerstin och hennes violin, en Nicolo Gagliano, byggd i Neapel 1774.

Konserten äger rum i en riktig salong. Landshövding Kenneth Johansson hälsar välkommen till de vackra salongerna på Residenset i Karlstad.  (Hiss finns om än lite trång). Att få hör kammarmusik så här i en salong känns riktigt fint. Nära, intimt och inspirerande!

Residenset salongen med Malmsjöflygeln

Residenset salongen med Malmsjöflygeln

Blir det fullt sätter vi ut stolar

Vill du redan nu höra henne spela? Kolla denna länk! :

Amus Kerstin Andersson

Amus Kerstin Andersson