2018-2019 års konserter

Franska Frestelser

januari 19 @ 16:00 - 17:30 Tingvallakyrkan, Östra Torggatan 18

Franska frestelser med Kristine West traversflöjt och blockflöjt och Anders Ericson barockluta och teorb. I de höga valven i Tingvallakyrkan klingar det utmärkt med barockmusik och flöjter och luta. Ffansk musik står på programmet med verk av Visée, Hurel, Barsant och Teleman. Var beredd på renande klangbad!

Orkesterföreningens stråkar

25 november 2018 @ 14:00 - 15:00 Värmlands Museum, Sandgrundsudden

Orkesterföreningens stråkar Ledare Ola Kästel – Flöjtsolist Pär Johansson En skön stunds musik på klassisk mark. Värmlands museum. Här skedde en mängd konserter på 50, 60 och 70 talen. Nu samlas vi med stråkarna med musik av Gunnar Hahn, hans Norrländsk svit. Johann Sebastian Bachs välkända Suit i h-moll med flöjtsolo. Dessutom Willibald Glucks välbekanta Dans i de saligas ängder.

Franska klanger

21 oktober 2018 @ 18:00 - 19:25 Tingvallakyrkan, Östra Torggatan 18

Hanna Thorell cello – Johannes Thorell saxofon och dirigent J.S. Bach Saraband ur Partita i kammarmusikformat, André Caplet – Legend för saxofon och orkester Jaques Iberts virituosa cellokonsert, och Aleksandr Galuzunovs saxofonkonsert. Hanna är tillbaka där det en gång började; som mycket ung cellist satt hon nämligen med sin cell i Tingvallakyrkans blåsorkester (Sic!)