Säsongens konserter 2018-2019

VÄNNER!Mozart hade sina vänner och skrev musik för dem. Våra gamla elever och spelkamrater har också blivit våra musikvänner. Flera av dem återvänder nu hem och tillbaka till oss och inspirerar. Vi hittar dem både på nationella och internationella scener. Är det inte fantastiskt att en av våra gamla medlemmar, Magnus Fryklund, har fått en tjänst som gästdirigent vid Operan i Montpellier. En del musiker blir till nya vänner. Vi ser fram mot barockmusiken med Anders Ericson och Kristine West. Vi ser också fram mot vår nya ``hemmascen`` Tingvallakyrkan. Nyrenoverat och med härlig akustik.Välkomna!

Orkesterföreningens stråkar

november 25 @ 14:00 - 15:00 Värmlands Museum, Sandgrundsudden

Orkesterföreningens stråkar Ledare Ola Kästel – Flöjtsolist Pär Johansson En skön stunds musik på klassisk mark. Värmlands museum. Här skedde en mängd konserter på 50, 60 och 70 talen. Nu samlas vi med stråkarna med musik av Gunnar Hahn, hans Norrländsk svit. Johann Sebastian Bachs välkända Suit i h-moll med flöjtsolo. Dessutom Willibald Glucks välbekanta Dans i de saligas ängder.

Franska Frestelser

19 januari 2019 @ 16:00 - 17:30 Tingvallakyrkan, Östra Torggatan 18

Franska frestelser med Kristine West traversflöjt och blockflöjt och Anders Ericson barockluta och teorb. I de höga valven i Tingvallakyrkan klingar det utmärkt med barockmusik och flöjter och luta. Ffansk musik står på programmet med verk av Visée, Hurel, Barsant och Teleman. Var beredd på renande klangbad!

Trio Strid

2 februari 2019 @ 16:00 - 17:30 Residenstorget Konferens, Residenstorget 1

TRIO STRID Åsa Strid, cello Emma de Frumerie, violin Catarina Skoog Aquilonius, altfiol. Klassiskt för stråktrio Åsa och Emma började sina musikerkarriärer i Karlstad och finns nu i Kungliga Filhamoniska orkestern i Stockholm. Tillsammans med kollegan Catarina har de valt ut ett antal verk för stråktrio av Schubert, Martinu, Dohnany och Purcell. Residenstorget konferens ligger i Residenset. Ingång mitt

Edit Södergran – ett porträtt