Säsongens konserter 2016-2017

När värmlänningar träffas berättar de gärna historier. Det har vi gjort i alla tider. Vi har ju också de stora berättarna hos oss; Lagerlöf, Fröding, Ferlin, Tunström, Lerin, Broos. Och så vi med musiken. Musik som inte berättar något är meningslös. Det har vi tagit fasta på i år och alla våra konserter har ett berättande stråk. Ibland tydligt – ibland förnimbart. Vi tar tag i berättelsen och låter det flöda i kammarmusik, i symfonisk musik, i oratorie och i solokonserter. Kom och låt Dig tjusas och gripas av berättelsen!

KALEVALA – ELISABETH HÄRENSTAM BERÄTTAR

maj 7 @ 16:00 - 17:30 Arenan Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26

KALEVALA ORKESTERFÖRENINGEN, KULTURSKOLANS STRÅKAR, KULTURSKOLANS BILDELEVER, ELISABETH HÄRENSTAM BERÄTTARE, KARIN DANIELSSON DIRIGENT Vi slutar vårt berättelseår  med historien om världens uppkomst som det skildras i det finska eposet Kalevala. Elisabeth berättar medryckande om Väinämöinen, den store skalden, eller om Ilmatar, Luftens dotter med flera figurer. Till nordisk musik av Sibelius, Rautavaara m.fl. KALEVALA ORKESTERFÖRENINGEN, KULTURSKOLANS STRÅKAR, KULTURSKOLANS BILDELEVER, ELISABET HÄRENSTAM